Verbouwing arbeiderswoning Tuinstraat Utrecht
679
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-679,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Woning Tuinstraat Utrecht

In de binnenstad van Utrecht is door M’n Architect een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een arbeiderswoning uit 1910 aan de Tuinstraat. De woning had een volledig gesloten achtergevel, omdat het achterliggende perceel -dat 75 cm hoger ligt dan de begane grond vloer- voorheen niet bij de woning hoorde. Het plan voorziet in een drietal nieuwe gevelopeningen en een wijziging van het interieur. Hierdoor is er een relatie ontstaan met de tuin en het achter de woning gelegen Zilverberghof. De nieuwe kozijnen zijn zorgvuldig ‘uitgesneden’ uit de gemetselde gevel, en zijn met zink afgewerkt. Het keukenblad wordt vensterbank in het panoramavenster op de begane grond.

Opdrachtgever:  particulier

Aannemer:  Bouwbedrijf Goorhuis 

Foto’s: Norbert Waalboer