960
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-960,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Circulaire renovatie Overhoop Utrecht

In opdracht van woongroep Overhoop heeft M’n Architect het ontwerp gemaakt voor de circulaire renovatie en transformatie van een woon- en winkelgebouw aan de Camera Obscuradreef in de wijk Overvecht in Utrecht. De leegstaande winkelpanden zijn deels verbouwd tot woningen en bieden in de gewijzigde situatie plaats aan een buurthuis en een weggeefwinkel.

Het gebouw is gebouwd in de jaren ’60 in het zogenaamde Intervam bouwsysteem, de architectuur ervan kenmerkt zich door een eenvoudige structuur waarin betonnen kaders met kozijnvullingen en dichte gemetselde zijgevels het beeld bepalen.

Uitgangpunt van het renovatieplan is het verbeteren van de thermische isolatie van de gebouwschil zonder het architectonische karakter van het gebouw aan te tasten. De oorspronkelijke dieptewerking in de gevel door de overdekte entrees wordt weer in ere hersteld. Het dak wordt voorzien van een dakterras en 65 zonnepanelen, en wordt toegankelijk gemaakt door twee nieuw te maken dakopbouwen.

De renovatie wordt uitgevoerd met bijna uitsluitend hergebruikte- en duurzame bouwmaterialen en de werkzaamheden worden onder toezicht van de aannemer deels door vrijwilligers uitgevoerd.

Opdrachtgever:  woongroep Overhoop

Status: ontwerpfase

Aannemer: Groenluik

Tags
overhoop