Herbestemming voormalige nijverheidsschool - M'n Architect
309
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-309,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Herbestemming voormalige nijverheidsschool

M’n Architect heeft een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor de herbestemming van de voormalige Nijverheidsschool aan de Oudenoord in Utrecht. Het karakteristieke gebouw stamt uit de vroege jaren ’50 en bestaat uit een T-vormig bouwvolume op een ruitvormig kavel. Het heeft een eigenwijze stedenbouwkundige ligging ten opzichte van de omliggende bebouwing en de Oudenoord.
Uitgangspunt was het gebouw geschikt te maken voor woningen voor één- en tweepersoons huishoudens, met behoud van de oorspronkelijke karakteristiek van het gebouw. De voormalige klaslokalen zijn telkens opgedeeld in twee wooneenheden, met hoge ruimtes en een insteekverdieping. Op het dak van de 2e verdieping zijn twee nieuwe volumes met elk 6 woningen toegevoegd. In de voormalige gymzaal zijn woningen rug-aan-rug vormgegeven. Onderdeel van het ontwerp was de inrichting van het terrein (voormalig schoolplein) tot gemeenschappelijke tuin en de benodigde parkeerruimte.

Opdrachtgever:  Eigenheid vastgoed