Nieuwbouw Fitnesscentrum Nijmegen

De opdrachtgever heeft in verband met de sluiting van het Honig terrein in Nijmegen de wens een nieuw multifunctioneel gebouw te realiseren, waarin zowel sport, spel, dans en fysiotherapie plaats kan vinden. De locatie is gelegen op de rand van industrieterrein Mercuriuspark, en grenst aan de westzijde aan het westerpark in Nijmegen. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en is opgetild boven een parkeerterrein. Uitgangspunt voor het ontwerp is om de bezoeker de ervaring van buitensporten te geven, en het gebouw zo koel mogelijk te houden door natuurlijke zonwering. Om deze reden is het gebouw gesloten naar de zuidkant, en opent het gebouw zich naar de tegenoverliggende zijden, zowel naar de stad als naar het park. De grote glazen gevels met grote houten schuifdeuren brengen een sterke binnen-buitenrelatie tot stand.

Opdrachtgever:  Riverland Healthcentre

Status: ontwerpfase