Multifunctioneel Centrum Muziekplein Terwijde - M'n Architect
923
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-923,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Multifunctioneel Centrum Muziekplein Terwijde

M’n Architect voerde een haalbaarheidsstudie uit naar de realisatie van een multifunctioneel centrum op het Muziekplein in de wijk Terwijde in Utrecht, waarin horeca, een kerk, een fitnesscentrum, kinderdagverblijf, theaterschool en huiswerkbegeleiding zijn ondergebracht.

Ten noorden van station Utrecht-Terwijde ligt het Waterwinpark dat als grootschalige groene ruimte centraal in de wijk Terwijde ligt. Het paviljoenachtige gebouw ligt als een stop aan de zuidzijde van deze groene zone, en vormt door zijn vorm tegelijk een besloten plein aan de zuidzijde. Dit is een beschutte en intieme openbare ruimte, gericht op de zon en het water onder de onderdoorgang. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat rondom het gebouw de openbare ruimte een gedifferentieerd karakter heeft.

Centraal in het gebouw is de horeca functie gelegen naast de belangrijkste bijeenkomstruimte, vanuit deze centrale ruimte worden alle functies ontsloten. In de ordening van de functies van het gebouw is zoveel mogelijk voorzien in dubbelgebruik van de verschillende ruimtes.

Het royale dak benadrukt dat alle functies gezamenlijk gebruik maken van het gebouw, dat volledig opgebouwd is uit een gelamineerde houtconstructie. De kolomstructuur van hout is een referentie naar de bomen het park. Het grote overstek zorgt voor bescherming van de houtconstructie en zorgt voor een beschut gevoel voor passerende voetgangers.